Ana Sayfa Vergi İnternet siteleri üzerinden reklam aracılığı yapan firmalar stopaj hesaplaması yapacaklar mı?

İnternet siteleri üzerinden reklam aracılığı yapan firmalar stopaj hesaplaması yapacaklar mı?

778
0
İnternet siteleri üzerinden reklam aracılığı yapan firmalar stopaj hesaplaması yapacaklar mı?

Google ve benzeri internet siteleri üzerinden firmaların reklam vermesine aracılık hizmeti sunan şahıs firmasının stopaj ve KDV yükümlülüğü var mıdır? Varsa ne şekilde uygulanması gerekir?

KDV AÇISINDAN

KDV Genel Tebliğine göre ; “Türkiye’ye getirilen hizmet, Türkiye’deki firmanın Türkiye’deki faaliyeti ile ilgili ise, hizmetten Türkiye’de faydalanılmıştır; hizmet Türkiye’deki faaliyetlerle ilgili değilse, sonuçları Türkiye dışında doğuyorsa Türkiye’de faydalanılmamıştır.” şeklinde açıklamak mümkündür.

KDV Genel Tebliği’nde, yurt dışından sağlanan hizmetlere ait KDV’nin hizmetten faydalanan yurt içindeki muhatap tarafından sorumlu sıfatıyla beyan edileceği açıklanmıştır.

Dolayısıyla yurt dışından sağlanan ve KDVK’nın 1/2. maddesine göre hizmet ithali kapsamında değerlendirilen işlemlere ait KDV’nin, hizmetten yararlanan Türkiye’ de mukim kişi ve kuruluşlarca sorumlu sıfatıyla verilecek olan 2. no.lu KDV beyannamesi ile beyan edilerek bağlı bulunulan vergi dairesine ödenmesi, 1 no.lu KDV beyannamesinde de gösterilerek indirilmesi mümkün olacaktır.

STOPAJ AÇISINDAN

Google Ads, Facebook Vb. Firmalara verilen reklam ödemelerinden stopaj yapılacaktır.

47Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2009/14593 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında yapılan değişiklik uyarınca, internet ortamında verilen reklam hizmetlerine ilişkin olarak, bu hizmeti veren veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık eden dar mükellef kurumlara 01.01.2019 tarihinden (bu tarih dâhil) itibaren yapılan ödemeler üzerinden %15 oranında vergi kesintisi yapılması gerekmektedir.

 

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Google ve Facebook harcamaları için aracılık hizmeti verenler Stopaj ödemesi yapar mı?

Reklam hizmeti veren firmamızın yurt dışından aldığı Google , facebook faturalarında stopaj var mıdır?

Yurt dışı merkezli Google, Facebook, Instagram ve benzeri reklam faturaları için %15 stopaj mı ödenecek?

 

Önceki İçerikToplu İşten Çıkarma Yapılabilir mi?
Sonraki İçerikAnonim Şirket Yönetim Kurulu Görevini Devir Edebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz