Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışı merkezli Google, Facebook, Instagram ve benzeri reklam faturaları için %15...

Yurt dışı merkezli Google, Facebook, Instagram ve benzeri reklam faturaları için %15 stopaj mı ödenecek?

1745
0

Sosyal medya üzerinden merkezi Türkiye’de bulunan şirketlerin reklamını yapan şahıs işletmesi sahibi mükellefin vergilendirilmesi, Kdv oranı olarak % 18 uyguluyoruz. 01/01/2019 tarihinde yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı kararına göre % 15 stopaj olması gerektiği belirtilmişse de uygulaması ile ilgili örnek bulunmuyor. Faturada bu stopajın nasıl gösterileceği veya vergi mükellefi olduğumuzdan dolayı stopaj kesintisi yapılıp yapılmayacağına dair bilgi almak istiyoruz.

Olayın KDV ile ilgisi yok. Konu GV ve KV stopajı ile ilgilidir. İnternet ortamında reklam verenler reklamı yayınlayanlara ya da yayınlamaya aracılık edenlere yapacakları ödeme sırasında %15 oranında kesinti yapacaklar ve muhtasar beyanname ile vergi dairesine ödeyecekler. Faturayı düzenleyen fatura üzerinde % 15 stopaj belirtilir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Google ve Facebook reklam faturaları üzerinden %15 stopaj ödemeye ne zaman başlayacağız?

 

Google adwords reklamı olarak yapılan ödeme için ayrıca %15 stopaj mı ödeyeceğiz?

 

Google reklamları için %15 stopaj mı ödeyeceğiz?

 

 

Önceki İçerikSuudi Arabistan ilk uydusunu yolladı
Sonraki İçerikPoşet Beyannameleri KDV ile Birleşsin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz