Ana Sayfa TTK Anonim Şirket Yönetim Kurulu Görevini Devir Edebilir mi?

    Anonim Şirket Yönetim Kurulu Görevini Devir Edebilir mi?

    2063
    0

    Anonim Şirket Yönetim Kurulu her yıl üyeleri arasından bir başkan ve bulunmadığı zamanlarda ona vekâlet etmek üzere, en az bir başkan vekili seçer.

    Esas sözleşmede, başkanın ve başkan vekilinin veya bunlardan birinin, genel kurul tarafından seçilmesi öngörülebilir.

    Yönetim kurulu, işlerin gidişini izlemek, kendisine sunulacak konularda rapor hazırlamak, kararlarını uygulatmak veya iç denetim  amacıyla içlerinde yönetim kurulu üyelerinin de bulunabileceği komiteler ve komisyonlar kurabilir.

    Yönetim kurulu esas sözleşmeye konulacak bir hükümle, düzenleyeceği bir iç yönergeye göre, yönetimi, kısmen veya tamamen bir veya birkaç yönetim kurulu üyesine veya üçüncü kişiye devretmeye yetkili kılınabilir.

    Bu iç yönerge şirketin yönetimini düzenler; bunun için gerekli olan görevleri, tanımlar, yerlerini gösterir, özellikle kimin kime bağlı ve bilgi sunmakla yükümlü olduğunu belirler.

    Yönetim kurulu, istem üzerine pay sahiplerini ve korunmaya değer menfaatlerini ikna edici bir biçimde ortaya koyan alacaklıları, bu iç yönerge hakkında, yazılı olarak bilgilendirir.

    Yönetim, devredilmediği takdirde, yönetim kurulunun tüm üyelerine aittir.
    (6102 sayılı TTK madde 366-367)


    Kaynak: 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER


    Anonim Şirketlerde damga vergisi beyannamesi her ay verilmek zorunda mıdır?

     

    Anonim Şirketlerde Tüzel Kişilik Perdesinin Kaldırılması

     

    Anonim Şirket hisse satışında kazanç istisnası var mıdır?

     

    Anonim Şirketlerde Temsil Ne Şekilde Yapılır?

     

     

    Önceki İçerikİnternet siteleri üzerinden reklam aracılığı yapan firmalar stopaj hesaplaması yapacaklar mı?
    Sonraki İçerikYol Tretuvar İşçiliği İşleri Yıllara Sari İnşaat İşleri Kapsamında Değerlendirilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz