Ana Sayfa Güncel İnternet ortamında verilen reklamların stopaj oranı nedir?

İnternet ortamında verilen reklamların stopaj oranı nedir?

818
0
İnternet’e verilen reklamlar için uygulanan stopaj oralarının güncel durumu nedir?

Güncel durumunda bir değişiklik yok. 19 Aralık 2018 tarihli ve 30630 sayılı Resmi Gazete’de 476 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı yayımlanmıştır. Söz konusu Karar ile internet ortamında verilen reklam hizmetleri vergi kesintisi kapsamına alınmış olup bu hizmetlere ilişkin olarak hizmeti verenlere veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık edenlere yapılan ödemelerden, ödeme yapılan kişilerin mükellef olup olmamasına bakılmaksızın 01/01/2019 tarihinden itibaren vergi kesintisi yapılacaktır.

Buna göre; 1.1.2019 tarihinden itibaren, internet ortamında verilen reklam hizmetlerine ilişkin olarak, bu hizmeti verenlere veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık edenlere; Mükellef olup olmamasına bakılmaksızın gerçek kişilere yapılacak ödemelerden % 15, Dar mükellef kurumlara yapılacak ödemelerden % 15, Türkiye’de kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan kurumlara yapılacak ödemelerden %0 oranında stopaj yapılacaktır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurt dışından internet üzerinden alınan eğitim için KDV2 ve stopaj uygulaması nasıl olacaktır?

İnternet üzerinde reklam ve aracık hizmeti sağlayan x şirketi yurt dışından aldığı reklam ve hizmet faturaları için vergi tevkifatı hesaplayacak mıdır?

İsviçre’den haritalama yazılımı aldık. KDV ve Stopaj ödeyecek miyiz?

 

Önceki İçerikE–İhale Soru ve Cevaplar
Sonraki İçerikTÜRMOB Bizden Haberler Dergisi Sayı: 120

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz