Ana Sayfa Muhasebe İnternet üzerinde reklam ve aracık hizmeti sağlayan x şirketi yurt dışından aldığı...

İnternet üzerinde reklam ve aracık hizmeti sağlayan x şirketi yurt dışından aldığı reklam ve hizmet faturaları için vergi tevkifatı hesaplayacak mıdır?

904
0

Mükellef bir aracı firma ile internet üzerinden pazarlama hizmetlerinin sağlanması için sözleşme yaptı ve her ay bu açıklamaya istinaden aracı firma mükellefe fatura düzenlemeye başladı.
Diğer yandan 476 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile internet ortamında verilen reklam hizmetlerine ilişkin olarak, bu hizmeti verenlere veya internet ortamında reklam hizmeti verilmesine aracılık edenlere 1/1/2019 tarihinden itibaren yapılan ödemeler gelir/kurumlar vergisi tevkifatı kapsamına alındı.

Bu durumda fatura kesilse dahi %15’lik gelir vergisi tevkifatı düzenlenecek midir?

 

% 15 Gelir vergisi tevkifatı yapılacaktır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Google ve Facebook harcamaları için aracılık hizmeti verenler Stopaj ödemesi yapar mı?

 

 

Reklam hizmeti veren firmamızın yurt dışından aldığı Google , facebook faturalarında stopaj var mıdır?

 

 

Yurt dışı merkezli Google, Facebook, Instagram ve benzeri reklam faturaları için %15 stopaj mı ödenecek?

 

 

Önceki İçerikKiracı tarafından beyan edilmeyen stopajı mülk sahibi nasıl bildirim yapacaktır?
Sonraki İçerikKonkordatoya Başvuran İnşaat Şirketlerine Karşı Tüketicilerin Durumu Ne Olacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz