Ana Sayfa Vergi İndirimli kurumlar vergisi uygulamasından yararlanan firmaların vergi hesaplamasını BDP otomatik olarak mı...

    İndirimli kurumlar vergisi uygulamasından yararlanan firmaların vergi hesaplamasını BDP otomatik olarak mı yapmaktadır?

    Kurumlar Vergisi Kanunu madde 32/6 indirimli kurumlar vergisi oranı

    863
    0

    2021 1.dönem kurumlar vergisi beyannamesinde KVK’nın 32/6 mad. kapsamında indirimli kurumlar vergisi (geçici vergi) oranı 18 olarak otomatik hesaplama yapıyor. Önceki beyannamelerde yoktu. İşlem doğru mudur?

    Müşteriniz KVK 32/6. maddesinden yararlanıyor ise Beyannamedeki Ekler bölümündeki “İndirimli KV tablosu ” doldurulacak ve vergi hesaplaması otomatik olarak yapılacaktır.

    Kurumlar vergisi ve geçici vergi oranı

    Madde 32

    (6) Payları Borsa İstanbul Pay Piyasasında ilk defa işlem görmek üzere en az %20 oranında halka arz edilen kurumların (bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri, finansman şirketleri, ödeme ve elektronik para kuruluşları, yetkili döviz müesseseleri, varlık yönetim şirketleri, sermaye piyasası kurumları ile sigorta ve reasürans şirketleri ve emeklilik şirketleri hariç) paylarının ilk defa halka arz edildiği hesap döneminden başlamak üzere beş hesap dönemine ait kurum kazançlarına kurumlar vergisi oranı 2 puan indirimli olarak uygulanır. İndirimden yararlanılan hesap döneminden itibaren beş hesap dönemi içinde pay oranına ilişkin bu fıkrada belirlenen şartın kaybedilmesi hâlinde, indirimli vergi oranı uygulaması nedeniyle zamanında tahakkuk ettirilmeyen vergiler vergi ziyaı cezası uygulanmaksızın gecikme faizi ile birlikte tahsil edilir.


    Kaynak: İsmmmo, Kurumlar Vergisi Kanunu
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİmalathanesi il dışında olan firmaların personelleri yasak kapsamında şehirler arası giriş çıkış yapabilir mi?
    Sonraki İçerikÖzel kurs ve okulların uygulayacağı KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz