Ana Sayfa Muhasebe İhracat faturalarında hangi kuru esas alacağım

İhracat faturalarında hangi kuru esas alacağım

5817
0

KONU
T.C. Merkez Bankası Döviz Kuru kullanımı hak.


SORU
İhracat faturalarında döviz kurunu gümrük beyannamesinin kapanış tarihinde geçerli olan merkez bankası döviz alış kurunu alıyoruz.

Örnek kapanış tarihi 15 Kasım ise biz 14 Kasım’daki kuru alıyoruz.

Fakat incelemede olan bir firmamız için vergi müfettişi 15 Kasım gün sonu beklememizi ve bu tarihte açıklanacak kuru dikkate almamız gerektiğini söylemektedir.

Vergi inceleme tutanağında da bu sebepten fark çıkarmıştır. Bu hususta uygulamanın doğru olan şeklini gösteren bir tebliğ veya özelge örneği var mıdır?

(19.11.2018 16:21)


CEVAP

Vergi müfettişinin düşüncesi doğru değil Merkez Bankası ertesi günün kurunu saat 15:30’da belirler . Merkez Bankasından resmi yazı ve görüş almanızı öneririz. Özelge konusunu GİB sitesinden araştırınız.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


Döviz cinsi krediler TL üzerinden Merkez Bankası kuruyla yeniden yapılandırılacak

Merkez Bankasında karşılığı bulunmayan para biriminden aldığımız gider faturalarını hangi kura göre muhasebeye işleyeceğim?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Tarihi

Şirket kuruluşunda defter tasdikini noter yapmayacak

 

 

Önceki İçerikYabancı bir şirkete Türkiye pazarı için verilen pazarlama hizmeti KDV’ye tabi midir?
Sonraki İçerikBilanço usulüne göre defter tutmak için alış ve satışlarda belirlenen hadleri ne kadar geçersek sınıf değiştirmek zorundayız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz