Ana Sayfa Vergi İhraç ve ithal edilen ürün ambalajları için GEKAP beyanı verilecek mi

İhraç ve ithal edilen ürün ambalajları için GEKAP beyanı verilecek mi

910
0

Şirketimiz Kartondan alışveriş çantası imal edip karton kolilere koyup etrafını streç film ile paketleyip ihracat yapmaktadır. Bizim GEKAP beyannamesi vermemiz gerekir mi?

Bahsettiğiniz ambalaj işlemi Yurt dışında sonuçlandığı için (ihraç) GEKAP beyannamesi verilmez.

Yurt içine teslim yapılır ise GEKAP beyannamesi verilecektir.

Şirketimiz yurt dışından açık hava reklam malzemesi ithalatı yaparak yurt içine satmaktadır. Ürünler büyük rulolar halinde üzerleri kaplı ve karton kutularla gelmektedir. Ürünler şirketimiz için ticari mal niteliğinde olup herhangi bir üretim işlemi yapılmamaktadır. GEKAP beyanı ithalatın gerçekleştiği ay mı, ürünlerin satıldığı ay mı yapılmalıdır?

GEKAP beyanı ithalatın yapıldığı tarihte yapılır. GEKAP için hesaplanan tutar faturada gösterilmez, KDV hesaplanmaz. Hesaplanan pay 760 hesap da gider olarak kayıtlara alınır.

Geri katılım kazanım beyannamesi ile alakalı olarak; ihracat yaptığımız listede olmayan ürün için kullandığımız ambalajında dolayı beyanname düzenleyecek miyiz?

Mal ihracında GEKAP listesinde olsun veya olmasın tüm unsurlar için GEKAP beyannamesi verilmez.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVERBİS’e girişte, saklama süresi belirlerken aynı kategoride farklı saklama sürelerinin bulunması halinde hangi süre yazılmalıdır?
Sonraki İçerikVERBİS işlemleri nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz