Ana Sayfa Vergi İç mimarlar serbest meslek erbabı mıdır?

    İç mimarlar serbest meslek erbabı mıdır?

    2928
    0

    İç Mimar olan birine işyeri açılışı yapacağım. Serbest Meslek mi İşletme defterine mi tabii olur?

    Mimarlar Serbest meslek erbabıdır. DBS den SMK defteri tutacak, e-smm düzenleyecektir. 

    Tüzel kişi mükellefim ile gerçek kişi başka bir mükellef adi ortaklık ile sözleşme yaptı. İnteraktif vergi dairesinden açılış başvuru yaptım. Vergi numarası ve tebligat başvuru yaptım. Adi ortaklığı defter beyanda mı tutacağım. İnşaat işi için bu ortaklığa gidildi. Müteahhitlik karnesi limiti nedeni ile. Borçlar kanununa göre sermaye şirketi ile gerçek kişi adi ortaklık kurabiliyor. Ama TTK ya göre yapılamıyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı bizden mersis numarası istedi. Bu çelişki nasıl çözülebilir? 

    Vergi uygulamasına göre defter DBS den tutulacaktır. Dilerseniz Bilanço esasından da defter tutulabilir. Müteahhitlik karnesi limiti ile ve mersis konusunda ilgili bilgimiz yok. İlgili Kurumlardan bilgi alınız.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOcak-Şubat döneminde İstanbul’da çöp gazından 96 bin 358 MWh elektrik enerjisi üretildi
    Sonraki İçerikİki ayda devreye alınan kurulu gücün %96,4’ü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz