Ana Sayfa Vergi Hurda bakır satışlarında KDV hesaplanır mı?

    Hurda bakır satışlarında KDV hesaplanır mı?

    1017
    0

    Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğü’nde 93 ton bakır ihalesi var. Hurda bakırı satarken %18’li satıyorlar. Firmamız malı aldıktan sonra satarken %18’li satabilir mi? 

    Katma Değer Vergisi Kanununun 17/4-g maddesine göre; metal, plastik, lastik, kauçuk, kağıt, cam hurda ve atıklarının teslimi katma değer vergisinden İSTİSNADIR. 

    KDV Uygulamam Genel Tebliğinde ; Hurda kavramının işaret edilen genel anlamı çerçevesinde; – demir, bakır, alüminyum, pirinç, kurşun, teneke, çelik, çinko, pik, sarı, bronz, nikel, kızıl, lehim, mangan-tutya, antimon ve benzeri her türlü metaller, – bu metallerin alaşım, bileşim ve cürufları, – imalathane ya da fabrikalarda imalat sırasında ortaya çıkan metal kırpıntı, döküntü ve talaşlar ile standart dışı çıkan metal ürünler, – izabe tesislerinden çıkan standart dışı metal ham maddeler, yarı mamuller, hadde bozukları ve benzerleri “hurda metal” kabul edilecektir…..” açıklaması yer almaktadır. 

    Ancak, KDV Kanununun 18 inci maddesi uyarınca söz konusu istisnadan vazgeçmeniz halinde hurda bakır teslimleriniz de işlem bedelleri üzerinden %18 oranında KDV hesaplamanız gerekmektedir.

    BENZER İÇERİKLER

    Hurda alım satımları KDV’den istisna mıdır?

    Hurda palet satışında KDV hesaplanır mı?

    Hurda akü satışları KDV’den istisna mıdır?

    Hurda satışları KDV’den muaf mıdır?

    Aktife kayıtlı binek aracın hurdaya ayrılması durumunda düzenlenecek faturada KDV hesaplanır mı?

    Yıkım hizmet bedeli karşılığı hurda alımı KDV’ye tabi midir?

    KDV mükellefiyeti bulunmayanlardan alınan hurdalar KDV’ye tabi midir?

    Hurda teslimleri KDV beyannamesinin hangi bölümünde beyan edilir?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnternet üzerinden satış yapan firmalar VERBİS’e kayıt olmak zorunda mıdır?
    Sonraki İçerik50’den fazla çalışanı olan firmaların verbise kaydolması zorunlu mudur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz