Ana Sayfa Vergi İnternet üzerinden satış yapan firmalar VERBİS’e kayıt olmak zorunda mıdır?

    İnternet üzerinden satış yapan firmalar VERBİS’e kayıt olmak zorunda mıdır?

    916
    0

    1- İnternet üzerinden (kendi web sitesinden ve trendyol gibi sağlayıcı vasıtasıyla) bir ltd şti altın kolye, altın küpe alım satım yapıyor. Bu firmanın KVKK kanuna göre verbis kayıt zorunlu mu? 

    2- Kuyumcu yetki belgesi almak zorunda mıdır? 

    1-Tüm mükellefler için Yıllık çalışan sayısı 50’den az veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olan gerçek veya tüzel kişi veri sorumlularından ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olmayanlar, VERBİS’e kayıt yükümlülüğünden istisna tutulmuştur. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2945/Mevzuat-Dosya/14122021-kvkk-geregi-verbis-kayitinda-son-tarih.pdf 

    2-Kuyumcu yetki belgesi konusunda bilgimiz yok. Kuyumcular odasından bilgi alınız.


    BENZER İÇERİKLER

    Sorularla VERBİS

    Verbis sistemine kimler kayıt olmak zorundadır?

    Diş hekimleri Verbis sistemine kaydolmak zorunda mıdır?

    Anonim şirketler verbise kayıt olmak zorunda mıdır?

    Muayenehanesi olan doktorlar verbis sistemine kayıt olmak zorunda mıdır?

    Sağlık kuruluşları VERBİS’ e kayıt olmak zorunda mıdır?

    Özel hastanelere hizmet veren doktorlar verbis sistemine kayıt olmalı mıdır?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYapım işlerinde asıl yüklenici tarafından alt yüklenicilere devredilmesi veya yaptırılması halinde KDV tevkifatı yapılacak mıdır?
    Sonraki İçerikHurda bakır satışlarında KDV hesaplanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz