Ana Sayfa Muhasebe Hurda teslimleri KDV beyannamesinin hangi bölümünde beyan edilir?

    Hurda teslimleri KDV beyannamesinin hangi bölümünde beyan edilir?

    Hurda teslimleri KDV beyannamesinin hangi bölümünde beyan edilir?

    1058
    0

    Hurda teslimleri KDV’den istisna olduğu için KDV beyannamesinde tablo 7 de beyan ediyoruz. KDV’den istisna olarak iadesini yaptığımız hurda faturalarını KDV beyannamesinin hangi sütunda göstermemiz gerekir?

    KDV beyannamesi kısmi istisnalar bölümünde 231 kod ile beyan edilir.

    Vergiden muaf bir vakıf olarak, OSB’de yer alan bir fabrikayı satın alacağız. (Fabrika 2 yıldan fazladır aktifte yer almaktadır ve firma gayrimenkul alım satım işinde faaliyet göstermemektedir.) Bu durumda faturalama işleminde KDV söz konusu olacak mıdır?

    KDV 17/4-r. Madde de sayılan şartlar varsa KDV hesaplanmaz. KDV istisnası uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMuhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Türkiye genelinde uygulamaya açıldı
    Sonraki İçerikBinek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz