Ana Sayfa Çalışma Hayatı Haziran ayında kısa çalışma ve ücretsiz izin desteği alan firmalarda personellerin eksik...

Haziran ayında kısa çalışma ve ücretsiz izin desteği alan firmalarda personellerin eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

Kısa Çalışma eksik gün kodu

588
0

Mühendislik firmamız kısa çalışmadan yararlanıyor. 20.06.2020 tarihinde kısa çalışma bitti. İş olmadığından dolayı iş başı yapılmadı. 21 Hazirandan itibaren ücretsiz izinden yararlanılabilir mi?

Kısa çalışma ödeneğiniz sonlandığında işçilerinizin ücretsiz izine ayrılmaları halinde nakdi ücret desteğinden yararlanabilirsiniz. Eksik gün nedeni hakkında 27 kod olmazsa kçö almanız mümkün olmayacaktır.

Kısa çalışma ödeneği 20 haziranda bitmişti. Kalan 10 güne de firma faaliyete başlanmadığı için pandemi ücretsiz izne başvuracağız. Sigortada aph belgesi haziran ayı için bildirmemiz gereken eksik gün kodu ne olmalıdır?

Kalan süre için nakdi ücret desteğinden yararlanabilirsiniz. Eksik gün nedeni kodunuz 27 seçmeniz daha doğru olacaktır. Aksi halde kısa çalışma ödeneği ödenmeyecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel bu süre içerisinde rapor alırsa eksik gün bildirim…

Kısa çalışma ödeneği alan personel rapor alırsa sigorta bildiriminde eksik gün bildirim kodu ne…

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel bu sürede içerisinde rapor alırsa SGK eksik gün…

 

Önceki İçerik2020’nin ilk 5 ayında üretilen elektriğin %66’sı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elde edildi
Sonraki İçerikEximbank, Dünya Bankası garantisi altında bankalar konsorsiyumundan 380 milyon Euro kredi sağladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz