Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan bir personel bu sürede içerisinde rapor alırsa SGK...

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel bu sürede içerisinde rapor alırsa SGK eksik gün bildirimi nasıl yapılmalıdır?

Hem KÇÖ hem de rapor var ise çalışılmayan günler rapor onaylanıp 27 kod ile bildirilmelidir.

1092
2

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle işe gelmeyen emekli çalışanların ücretsiz izinlerinin ilk 7 günü için ücret ödeyecek miyiz ve eksik gün nedeni 10 olarak mı bildireceğiz? KÇÖ ve nakdi ücret desteği almayan ve kronik rahatsızlığı nedeniyle işe gelmeyen personelin ücretsiz izinlerinin ilk 7 günü için ücret ödeyecek miyiz ve eksik gün nedeni 10 olarak mı bildireceğiz?

4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır. İşyerinizde zorlayıcı neden oluşmuş ve işçinizi ücretsiz izne gönderiyorsanız evet 7 gün uygulanmalıdır. Kalan eksik günlerde de 10 genel hayatı etkileyen nedenler olmalıdır. Eğer nakdi ücret desteği ücretsiz izin başvurusu yapmadı iseniz ücretsiz için işçilerinizi karşılıklı ve yazılı anlaşma sağlanarak 21 kod ile bildirebilirsiniz.

Personelimizi 21 mayıstan 4 Haziran’a kadar rapor aldı. KÇÖ aylık 15 gün kullanıyoruz. Mayıs ve haziran ayında kçö nasıl olacak?

Hem KÇÖ hem de rapor var ise çalışılmayan günler rapor onaylanıp 27 kod ile bildirilmelidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020-9 döneminde Türk Bankacılık Sektörünün toplam 3.553.482.189 bin TL tutarındaki kredilerinin 1.386.052.898 bin TL’si İstanbul’a ait
Sonraki İçerikVakıflar Vergi Usul Kanunu’na tabi midir?

2 YORUMLAR

  1. Merhaba,

    İşkur’dan 10 gün ödeme almaktayız. İşveren 20 günü karşılıyor.
    Personel 14 gün rapor aldı. Eksik gün kodu ne olmalı?

    Teşekkürler, iyi çalışamalar.

    • Merhaba,

      Aşağıdaki açıklamalara göre bildiriminizi yapabilirsiniz.

      BİLDİRİM KODU – 24
      Yarım Çalışma ve Diğer Nedenler:
      Bu eksik gün kodu, ay içinde yarım çalışma ödeneği alırken aynı zamanda başka nedenlerle de eksik çalışma durumu olması halinde kullanılır. Eksik gün nedeninin niteliğine göre her zaman düzenlenebilir nitelikte olan veya olmayan belgelerle ispat edilir.

      BİLDİRİM KODU – 27
      Kısa Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenler:
      Bu eksik gün kodu, ay içinde kısa çalışma ödeneği alırken aynı zamanda başka nedenlerle de eksik çalışma durumu olması halinde kullanılır. Eksik gün nedeninin niteliğine göre her zaman düzenlenebilir nitelikte olan veya olmayan belgelerle ispat edilir.

      BİLDİRİM KODU – 28
      Pandemi Ücretsiz İzin (4857 GEÇ.10.MD):
      4857 sayılı Kanunun Geçici 10 uncu maddesi gereği ücretsiz izne ayrılan sigortalılar için kullanılan koddur. İşverenin tek taraflı beyanıyla gerçekleşir, sigortalının izni aranmaz. Bu kapsamdakiler nakdi ücret desteğinden yararlandığından nakdi ücret desteği alındığına dair ilgili resmî makamlardan alınan belge ile ispat edilir. Her zaman düzenlenebilir nitelikte olmayan belgedir. Düzenlendiği tarih itibariyle hüküm ifade eder.

      BİLDİRİM KODU – 29
      Pandemi Ücretsiz İzin ve diğer:
      Bu eksik gün kodu, ay içinde pandemi ücret izin yanında aynı zamanda başka nedenlerle de eksik çalışma durumu olması halinde kullanılır. Eksik gün nedeninin niteliğine göre her zaman düzenlenebilir nitelikte olan veya olmayan belgelerle ispat edilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz