Ana Sayfa Mevzuat Gümrüksüz satış mağazalarından yapılacak alışverişlerde kısıtlamalar nelerdir?

Gümrüksüz satış mağazalarından yapılacak alışverişlerde kısıtlamalar nelerdir?

649
0

Gümrüksüz satış mağazalarından yapılan satış, bizzat yolcunun kendisine yapılmaktadır.
Türkiye’ye giriş yapan yolcular, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 9 no.lu Eki “Yolcu Beraberi Kişisel Eşya Listesi’nde yer alan limitler kadar alışveriş yapabilirler. Türkiye’den çıkış yapan yolcular, nakil vasıtası sürücü ve hizmetlileri için ise “Yolcu Beraberi Kişisel Eşya Listesi’nde yer alan eşyaya ilişkin miktarlar 3 kat olarak uygulanır.

18 yaşın altındakilere alkollü içki ve tütün mamullerinin satışı yasaktır.

Türkiye’den çıkış yapan yolcular; gümrüksüz satış mağazasından satın aldıkları eşyanın, seyahat edecekleri ülkeye girişinde ilgili ülkenin gümrük mevzuatı çerçevesinde işlem göreceğini dikkate almalıdırlar.


Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTıbbi maskelere, solunum cihazlarına ve etil alkole uygulanan gümrük vergisi sıfırlandı..
Sonraki İçerikKorona virüse yakalanmamak için alınacak önlemler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz