Ana Sayfa Vergi Gümrük beyannamelerinde mali müşavir bilgileri yer alır mı?

    Gümrük beyannamelerinde mali müşavir bilgileri yer alır mı?

    GÜMRÜK BEYANNAMELERİNDE MALİ MÜŞAVİR BİLGİLERİ

    391
    0

    Mükellefime gümrük müşaviri böyle bir şey yazmış, (merhaba, Beyannamelerde Mali sorumlu olarak artık müşavirinizi kaydetmemiz gerekiyor. Mali müşavirinizin vergi levhasını iletebilir misiniz) ihracat işlemlerini ve gümrük beyannamesini gümrük müşaviri doldurduğu halde neden mali sorumlu mali müşavir oluyor?

    SORUMLULUK konusunda 7 Ekim 2009 ve 27369 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan GÜMRÜK YÖNETMELİĞİ de bir TANIMLAMA VE AÇIKLAMA YOK. 

    Tanımlanmayan işlem için sorumluluğun olmayacağı görüşündeyiz. 

    Yönetmelik de belirtilen Gümrük Beyannamelerinin doldurulmasına ilişkin kullanma talimatına göre 9 nolu kutunun doldurulması zorunludur. Bu uygulamam yeni bir uygulama değildir. 

    Bu bilgiler 2009 yılından beri yazılmaktadır Bazı gümrük müşavirleri SM/SMMM/YMM yerine ihracatçının bilgilerini yazmakta idi Ticaret Bakanlığı bu alana meslek mensuplarının ismin yazılmasını istemektedir. 

    Yönetmelik için link  https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2009/10/20091007M1-1.htm


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCenaze ödeneği 2021 Yılı için ne kadardır?
    Sonraki İçerikGümrükte ek olarak ödenen KDV indirim konusu yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz