Ana Sayfa Vergi Gerçek kişilerden kiralanan araçlar için yapılan sözleşmeler damga vergisine tabi midir?

Gerçek kişilerden kiralanan araçlar için yapılan sözleşmeler damga vergisine tabi midir?

706
0

Ay ortasında yapılan sözleşmelerde damga vergisi tam mı hesaplanır yoksa gün hesabımı yapılır?

Sözleşmede hesaplanan toplam tutar ne kadar ise bu tutar üzerinden DV hesaplanır.

Şahıs firması vergi mükellefi olmayan birinden sözleşme yaparak 2020-Nisan ayında araç kiralamıştır. Damga vergisine tabi midir? Aynı zamanda stopajda beyan edilecek midir?

Kiralama için ödenen kira üzerinden %20 GV stopajı yapılacak ayrıca; % 18 KDV hesaplanacak (2) nolu KDV beyannamesi ile beyan edilecek hesaplanan bu KDV (1) nolu KDV beyannamesinde indirilecektir. Yapılan sözleşme; sözleşmede yazılı olan tutar üzerinden Binde 9,48 oranında DV tabidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTIR Karnesi kapsamında kaç ülkeden geçiş yapabilirim?
Sonraki İçerik2019 Aralık e-Defter Berat Yükleme Süreleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz