Ana Sayfa Vergi Gelir ve kurumlar beyannamesini zamanında ödemeyen firmalar indirimli matrah artışından faydalanabilir mi?

    Gelir ve kurumlar beyannamesini zamanında ödemeyen firmalar indirimli matrah artışından faydalanabilir mi?

    BS Formu bildirimlerin düzeltilmesi

    372
    0

    2021 yılı şubat ayına ait kendi döneminden düzenlenip onaylanan BS FORMU bilgilerinde, sehven A FİRMASI VE VERGİ NUMARASI yerine B FİRMASI VE VERGİ NUMARASI yazılmıştır. 

    1- 02/2021 dönemi BS FORMU düzeltmesini, herhangi bir cezaya kalmadan nasıl yapabiliriz? 

    2- Bir ceza tahakkuk edilecek ise ne kadardır ve bu konuyla ilgili vergi affından nasıl faydalanabiliriz? 

    2021/Şubat B formunun düzeltilmesi halinde 2.500 TL özel usulsüzlük cezası kesilir. 

    Kesilen ceza 30 gün içinde ödenir ise % 50 si kaldırılır. 

    1.250 TL olarak ödenir.7326 SK dan ayrıca yararlanılmaz.

    7326 Sayılı kanun kapsamında gelir ve kurumlar vergisi matrah artırımında yüzde 15 vergi oranından faydalanmak için yıllık beyannamenin zamanında verilmesi ve ödenmesi gerekir ibaresi mevcuttur. Beyannameyi zamanında verdik fakat çıkan ödemeyi 1 ay geç ödedik. Yüzde 15 vergi oranından faydalanabilir miyiz? 

    1 günde geç ödenirse indirimden yararlanılmaz. 

    “7326 Sayılı kanun kapsamında gelir ve kurumlar vergisi matrah artırımında yüzde 15 vergi oranından faydalanmak için yıllık beyannamenin ZAMANİNDA verilmesi ve ÖDENMESİ gerekir “

    VERGİUSULKANUNUGENELTEBLİĞİ 

    (SIRA NO: 396) 

    4- CEZAİ UYGULAMA

    4.2. Bildirimlerin Düzeltilmesi

     4.2.1. Mükellefler elektronik ortamda gönderip onayladıktan sonra, bildirimlerinde hata veya eksiklik bulunduğunu tespit etmeleri halinde, bunları yeniden düzenleyerek göndermek suretiyle düzeltme yapabilirler. Ba ve Bs bildirim formlarından herhangi birinde hata yapıldığının belirlenmesi halinde, sadece hata yapılan bildirim formunun düzeltilerek gönderilmesi gerekmektedir. 

    4.2.2. Düzeltme işlemlerinde, hatalı veya eksik olarak düzenlenmiş bulunan bildirim formları tamamen iptal edilmekte ve düzeltmeleri içerecek şekilde düzenlenerek verilen bildirim formu geçerli kabul edilmektedir. Dolayısıyla, düzeltme amacıyla düzenlenen bildirim formlarının, daha önce bildirimde bulunulmamış gibi tüm alış-satış bilgilerini içerecek şekilde doldurulması gerekmektedir. 

    4.2.3. Bildirimlerin verilme süresi içerisinde yapılan düzeltmelerde herhangi bir ceza uygulanmayacak olup, bu süre geçtikten sonra yapılan düzeltmelerde ise, düzeltilen her bir form için ayrı ayrı olmak üzere Vergi Usul Kanununun mükerrer 355 inci maddesi hükmü uyarınca işlem yapılacaktır.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTüm aylarda KDV beyannamesi vermiş ancak bazı aylar hesaplanan KDV’si olmayan firmalar KDV matrah artırımını nasıl hesaplamalı ve beyan etmelidir?
    Sonraki İçerik7326 sayılı kanun kapsamında firma aktifine kayıtlı arsa ve binalara yeniden değerleme yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz