Ana Sayfa Dünya Estonya’nın AB dışı ülkelerle olan ticareti dörtte bir oranında azaldı

Estonya’nın AB dışı ülkelerle olan ticareti dörtte bir oranında azaldı

533
0

Estonya’nın AB dışı ülkelerle olan ticareti dörtte bir oranında azaldı

Estonya İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Kasım ayında Estonya’nın mal ihracatı 1,2 milyar Euro ve ithalatı cari fiyatlarla 1,3 milyar Euro olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı 61 milyon Euro olarak gerçekleşti ve yaklaşık olarak Kasım 2018 seviyesinde kaldı. AB dışı ülkelerle ticaret yaklaşık dörtte bir oranında azaldı.

Estonya’nın ihracatının en çok tercih ettiği ülkeler Finlandiya, İsveç ve Letonya idi. En yüksek düşüş ABD (62 milyon Euro azaldı), Singapur (37 milyon Euro azaldı) ve Letonya (21 milyon Euro azaldı) ihracatında gerçekleşti. Hollanda’ya ihracat, ağırlıklı olarak yakıtlar nedeniyle en fazla (32 milyon Euro) artışı gösterdi.

Estonya’nın en büyük ihracatı elektrikli cihazlar, tarım ürünleri ve gıda hazırlama, ahşap ve ahşap ürünleriydi. İhracattaki en büyük düşüş elektrikli ekipmanlardan (63 milyon Euro düştü) ve mineral ürünlerde (56 milyon Euro düştü) gerçekleşti. İhracat, ana metaller ve ana metal ürünleri için en fazla artışı gösterdi (12 milyon Euro arttı).


Kaynak: Estonya İstatistik Kurumu / Link: https://www.stat.ee/news-release-2020-005
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2008 yılından önce anonim şirketlerde 4/a sigortalı görünen şirket ortaklarının sigortalılıkları hangi koşulda devam eder?
Sonraki İçerikÜç aylık muhtasar beyannamesi veren ve çalışanı olmayan bir işletme personel çalıştırmaya başladığında Muhtasar prim beyannamesini nasıl beyan edecektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz