Ana Sayfa SGK 2008 yılından önce anonim şirketlerde 4/a sigortalı görünen şirket ortaklarının sigortalılıkları hangi...

2008 yılından önce anonim şirketlerde 4/a sigortalı görünen şirket ortaklarının sigortalılıkları hangi koşulda devam eder?

752
0

Anonim şirket ortağı 2003 yılından beri SGK’lı olarak görünmektedir. 1.2.2020 tarihinden itibaren bir şirket kuracaktır. Bu durumda kişinin sigortalılığı devam eder mi?

Kişi 2003’ten beri kendi şirketinde olan 4/a sigortalılığı kesintiye uğrayıncaya kadar devam eder.

Tek ortaklı Limited şirket ortağı, şirketten aylık ve düzenli olarak huzur hakkı almaktadır. Şirket tarafından özel sağlık sigortası, hayat sigortası vb. poliçeler düzenlendiğinde, bu poliçeler için ödenen bedeller, huzur hakkı için düzenlenen ücret bordrosundaki Gelir Vergisi’nde indirim konusu yapabilir mi?

Huzur hakkı ücrettir. GV 63.maddesindeki şart ve oranlarca GV matrahından indirilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSırbistan’da brüt maaş ve ücretler %10,1 arttı
Sonraki İçerikEstonya’nın AB dışı ülkelerle olan ticareti dörtte bir oranında azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz