Ana Sayfa Vergi Üç aylık muhtasar beyannamesi veren ve çalışanı olmayan bir işletme personel çalıştırmaya...

Üç aylık muhtasar beyannamesi veren ve çalışanı olmayan bir işletme personel çalıştırmaya başladığında Muhtasar prim beyannamesini nasıl beyan edecektir?

1253
0

Muhtasar ve aylık hizmet bildirgesi birleştirilmesi ile ilgili. Hiç işçi çalıştırmıyoruz. 3 aylık muhtasar ve prim beyannamesi veriyoruz. Diyelim ki ocak ayında ve şubat ayında çalışan personelimiz yok. Mart ayında personel çalıştırmaya başladık. Bu durumda beyannamemizi nasıl bildireceğiz?

İşçi çalıştırmaya başladığınız ay itibariyle GİB sistemi üzerinden 1003A beyannamenizi aylığa çevireceksiniz. İşçi çalıştırılmayan 3 aylığa ait bildiriminizle birlikte işçi çalıştırdığınız ayı takip eden 26 sına kadar da aylık muhaphb bildiriminde bulunacaksınız.

Serbest meslek faaliyeti yürüten, ancak çalışan işçisi olmayıp SGK’da da işyeri sicil numarası olmayan avukat açısından muhsgk birleşmesi ne şekilde gerçekleşecektir?

Önceden Muhtasar beyanname veriyor ise ve muhtasarı gerektiren ödemeleri varsa; işçi çalıştırsın veya çalıştırmasın Birleştirilmiş Muhtasar beyanname vermek zorundadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEstonya’nın AB dışı ülkelerle olan ticareti dörtte bir oranında azaldı
Sonraki İçerikÖzel tüketim vergisi tutarları 28 Ocak 2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz