Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emekli olarak aynı işyerinde çalışmaya devam eden personellerin yıllık izin günleri hesaplamaları...

    Emekli olarak aynı işyerinde çalışmaya devam eden personellerin yıllık izin günleri hesaplamaları nasıl yapılır?

    587
    0

    Raporla kademeli emeklilik sistemine göre emekli olacak personel için, emeklilik nedeniyle çıkışı yapılacak ancak aynı işyerinde bir gün sonrasına sgdp olarak girişi yapılacak çünkü çalışmaya devam edecektir. Yıllık izin haklarında bu işlemden dolayı hak kaybı olur mu?

    Aynı işverene bağlı fasıllarla olan çalışma ya da emeklilik dolayısıyla devam eden çalışma da izin süreli yıllık çalışmalara göre devam ettirilir. 

    İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi; 

    a) 1 yıldan 5 yıla kadar (beş yıl dâhil) olanlara 14 günden, 

    b) 5 yıldan fazla 15yıldan az olanlara 20 günden, 

    c) 15 yıl (dâhil) ve daha fazla olanlara 26 günden az olamaz

    Emekli bir mükellefim, şirket kurmak istiyor. Kendisi şirket ortağı olacağı için BAĞ-KUR ödemesi gerekecek mi? 

    Emekli olup 4b kapsamında sigortalı olacak ortaklar için SGDP ödenmemektedir. 

    Emekli maaşından da kesinti yapılmamaktadır.


    Kaynak: İsmmmo, GİB Özelge
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTeminatlar hangi hesapta takip edilmelidir?
    Sonraki İçerikİşletmeler tarafından burslu okutulan öğrencilere ait eğitim faturaları işletme kayıtlarına gider olarak kayıt edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz