Ana Sayfa SGK Eğitim ve öğretim tazminatı SGK primine tabi midir?

    Eğitim ve öğretim tazminatı SGK primine tabi midir?

    Dernekler için verilen Muhtasar ve SGK Prim hizmet beyanının formatı aynı mıdır? Dernekler için de Muh SGK beyanı mı verilecek?

    847
    0

    5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 6528 sayılı Kanunun 14’üncü maddesi ile değişen “Özlük hakları ve sorumluluklar” başlıklı 9 uncu maddesinde, … Sosyal yardım kapsamındaki ek ödemeler, bütçe kanunlarıyla resmi okul öğretmen ve personeline sağlanan haklara denk olarak okul öğretmenlerine ve personeline de ödenir.

    Sosyal yardım kapsamındaki ek ödemelerden gelir vergisi kesilmez.” hükmüne yer verilmiştir

    İlk kez ticari amaç gütmeyen bir derneğin 3 aylık muhtasar beyanını vereceğim bu ay. Sadece aracılık sözleşmesi yapacağım. Muhsgk prim hizmet beyannamesi olarak mı veriliyor?

    Normal işletmeler için verilen beyanname ne ise bu dernek içinde aynı beyanname verilir Farklı bir format olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBilgisayar ve tabletlerin tamirinde KDV Oranı %8 oldu peki yazıcı ve projeksiyon tamirinde KDV oranı da düştü mü?
    Sonraki İçerikTürkiye 8 milyon arılı kovan ile dünyada 3. sırada

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz