Ana Sayfa Muhasebe Eczacı Kalfası Fiili Hizmet Zammı hakkından faydalanabilir mi?

Eczacı Kalfası Fiili Hizmet Zammı hakkından faydalanabilir mi?

3051
0

Eczane mükellefimin yanındaki kalfaya Fiili Hizmet Zammı için dilekçe verdik kabul edildi. Şimdi bundan sonraki bildirgelerde (yıllık 60 günden aylık 5 gün) her ay 2 bildirge verilecek sanırım 1 ve 29 kodlu olarak. Bunlara gün sayılarını nasıl vereceğim, (1)25 gün (29)5 gün şeklinde mi?

 

Fiili hizmet süresi zammına tabi çalışan sigortalıların;

-60 günlük fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki işlerde çalışıyor olmaları halinde 29 no.lu belge türü

-90 günlük fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki işlerde çalışıyor olmaları halinde 32 no.lu belge türü

– 180 günlük fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki işlerde çalışıyor olmaları halinde 35 no.lu belge türü seçilmek suretiyle düzenlenecek olan aylık prim ve hizmet belgeleri ile bildirilmeleri gerekiyor.

Fiili hizmet süresi zammına tabi işlerde çalışan sigortalıların bildirimleri yapılırken, diğer belge türlerinde olduğu gibi 30 güne kadar bildirim yapılmasına izin verilirken SGK 8/11/2017 tarihinde yayınladığı duyurusuyla uygulamayı değiştirdiğini açıklamıştır.

Duyuruda yapılan açıklamalara göre, 5510 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan tablonun (10) numaralı sırasında (yer altı hizmetleri) olanlar hariç olmak üzere, fiili hizmet süresi zammına tabi işlerde çalışmakla birlikte, tatil, izin, kurs veya iş öncesi veya sonrası hazırlık süreleri gibi sürelerde fiilen çalışmayan sigortalıların fiili hizmet süresi zammı kapsamında e-bildirge programında her ay için azami 26 gün bildirebilmeleri amacıyla kontrol konulmuştur.

Haliyle fiili hizmet süresi zammı kapsamında çalışan sigortalılar adına, fiili hizmet süresi zammı kapsamında her ay için 26 günden fazla bildirim yapılmasına izin verilmediğinden, eksik bildirilen 4 günlük sürenin de 1 no.lu belge türü ile bildirilmesi gerekecektir.

31 gün çeken aylarda bildirim nasıl yapılacak? Fiili hizmet süresi zammı kapsamında çalışan sigortalılar adına fiili hizmet süresi zammı kapsamında her ay 26 günden fazla bildirim yapılmasına izin verilmediğinden, hafta tatili hariç ayın kalan sürelerinde söz konusu işlerde çalışan sigortalıların 31 gün çeken aylarda

-Fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki 26 günlük hizmetlerinin; 29, 32 veya 35 no.lu belge türü ve eksik gün sayısı 5 gün girilmek suretiyle

-Hak kazandığı hafta tatili sürelerine ilişkin 4 günlük hizmetlerinin 1 no.lu belge türü ve eksik gün sayısı 27 gün girilmek suretiyle Bildirilmesi gerekiyor.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Fiili hizmet zammına tabi çalışanlar için tatile denk gelen günler belge türüne göre nasıl bildirilir?

 

2018-08 öncesi fiili hizmet zammı nasıl hesaplanır?

 

Sgk emeklilik için prim ödeme gün sayısını tamamlama kriterleri nelerdir?

 

Almanya’daki İlk İşe Giriş Tarihi Türkiye’deki İlk Giriş Tarihi Olarak Kabul Edilir Mi?

 

Aynı işverene ait işyerleri arasında çalışanın SGK giriş-çıkış işlemini nakil koduyla mı bildireceğim?

 

Askerlik borçlanması BAĞ-KUR girişini öne çeker mi?

 

 

Önceki İçerikMenkul Kıymet İstatistikleri
Sonraki İçerikYurt dışından Türkiye’ye kısa süreli eğitim vermeye gelen kişiler için gelir vergisi ve kdv ödenecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz