Ana Sayfa Muhasebe Fiili hizmet zammına tabi çalışanlar için tatile denk gelen günler belge türüne...

Fiili hizmet zammına tabi çalışanlar için tatile denk gelen günler belge türüne göre nasıl bildirilir?

2136
0

Fiili hizmet zammına tabi çalışanlar için aralık ayında 31 gün içinde 5 gün hafta tatili denk geldiği için 1 no.lu belge türüne 5 gün 29 no.lu belge türü için 25 gün mü vermeliyiz? Yoksa 1 no.lu belge türünden 4 gün 29 no.lu belge türünden 26 gün verebilir miyiz?

31 gün çeken aylarda bildirim Fiili hizmet süresi zammı kapsamında çalışan sigortalılar adına fiili hizmet süresi zammı kapsamında her ay 26 günden fazla bildirim yapılmasına izin verilmediğinden, hafta tatili hariç ayın kalan sürelerinde söz konusu işlerde çalışan sigortalıların 31 gün çeken aylarda -Fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki 26 günlük hizmetlerinin; 29, 32 veya 35 no.lu belge türü ve eksik gün sayısı 5 gün girilmek suretiyle -Hak kazandığı hafta tatili sürelerine ilişkin 4 günlük hizmetlerinin 1 no.lu belge türü ve eksik gün sayısı 27 gün girilmek suretiyle bildirilmesi gerekiyor.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

SGK teşvikinde ortalama çalışan sayısı hesabına emekli çalışanlar katılır mı?

 

SGK 5 puanlık indirimi hangi muhasebe hesabında izlenir?

 

Yanlışlıkla emekli yerine normal çalışan olarak yapılan sgk bildiriminin düzeltmesinin cezası var mıdır?

 

SGK yersiz ödeme yaparsa ne şekilde geri alır?

 

Birleştirilmiş Muhtasar ve SGK Prim Hizmet Beyan Sistemine geçiş tarihi 1 Temmuz 2019’a ertelenmiştir.

 

 


Önceki İçerikİşten ayrılış bildirgesinde yazılı olan tutar ile aylık prim hizmet bildirgesindeki brüt ücret arasında fark oluşursa SGK İPC uygur mı?
Sonraki İçerikVergi Dairesi yoklaması sırasında yapılan tespit sonucu aynı güne girişi yapılan 3 işçi için geç bildirim nedeniyle çıkacak cezalar nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz