Ana Sayfa Vergi E-belge sistemi üzerinden düzenlenen faturalar B formunda beyan edilir mi?

    E-belge sistemi üzerinden düzenlenen faturalar B formunda beyan edilir mi?

    376
    0

    E-fatura mükellefi olmayan bir firma 5000/3000 e-arşiv sisteminden fatura kestiği taktirde BA-BS formuna dahil edilecek mi? 

    25.01.2021 tarihinde 31375 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No:396)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 523) ile 01.07.2021 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, e-Belge (e-Fatura ve e-Arşiv Fatura) olarak düzenlenen belgeler, Form BA ve Form BS bildirimlerine dâhil edilmeyecek. 

    Yapılan düzenlemeye göre; Elektronik belge olarak düzenlenen belgeler 2021 yılının Temmuz ayına ilişkin dönemden itibaren Form Ba ve Form Bs bildirimlerine dâhil edilmeyecektir. 

    Bir kişi veya kurumdan yapılan mal ve/veya hizmet alış tutarları ile bir kişi veya kuruma yapılan mal ve/veya hizmet satış tutarlarına ilişkin 5.000 TL tutarındaki haddin belirlenmesinde, elektronik olarak ve kâğıt ortamında düzenlenen tüm belgeler birlikte değerlendirilecektir. Söz konusu haddin aşılması halinde sadece kâğıt ortamında düzenlenen belgeler bildirimlere dahil edilecektir.

    Bildirim verme yükümlülüğü bulunan ancak, tüm alış ve satışları belirtilen haddin altında kalan veya elektronik belge olarak düzenlenen belgelerden oluşan mükelleflerin, Form Ba ve/veya Form Bs bildirimlerini “Ba/Bs bildiriminde beyan edilecek bilgim bulunmamaktadır.” kutucuğunu işaretlemek suretiyle vermeleri gerekecektir.


    İsteğe bağlı e-faturaya geçiş yapan firma e-defter uygulamasına dahil olur mu?
    İsteğe bağlı e-Fatura uygulamasına dahil olanlar e-Defter kullanmak zorunda mıdır?
    İsteğe bağlı olarak e-fatura uygulamasına geçen firma e-defter uygulamasına dahil olmalı mıdır?
    SGK ile anlaşması olmayan isteğe bağlı olarak e-fatura kullanan firmalar e-defter geçmek zorunda mıdır?
    İsteğe bağlı olarak e-fatura uygulamasına dahil olan bir firma e-fatura uygulamasından çıkabilir mi?

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışına düzenlenen elektronik faturaların iptali nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikFason işlerin faturasında tevkifat uygulanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz