Ana Sayfa Muhasebe e-Arşiv Faturayı iptal edebilir miyiz?

e-Arşiv Faturayı iptal edebilir miyiz?

817
0

27 Mart 2020 tarihinde kesilen bir e-arşiv fatura sehven %18 KDV hesaplanmadan KDV’siz olarak yanlış kesilmiştir. İptal edilebilir mi?

5 bin ve 30 bin üzeri düzenlenen fatura kapsamındaki bir fatura ise iptal edilemez ancak e-arşiv mükellefi olarak kesilen bir fatura ise özel entegratörünüz ile görüşmelisiniz.

Yasal süreler içindeyse faturanız iptal edilebilir.

 5.000 TL üzeri faturaların e-Arşiv Fatura olması zorunluluğu kapsamında bizlerin düzenlediği serbest meslek makbuzlarının durumu nedir. Haziran 2020 sonuna kadar 5.000 ve üzeri serbest meslek makbuzu düzenleyebilecek miyiz?

5 bin ve 30 bin TL üzeri düzenlenecek olan faturalar; yalnızca fatura düzenleyen mükellefler için geçerli olup, Serbest meslek makbuzu uygulaması ile ilgili değildir


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMart 2020’de bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı %9,60 oranında azaldı..
Sonraki İçerikBireylerin eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı 2019 yılında %54,8’e geriledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz