Ana Sayfa Vergi Dizi çekimleri için kiraya verilen gayrimenkul için düzenlenecek faturada KDV oranı ne...

    Dizi çekimleri için kiraya verilen gayrimenkul için düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

    1386
    0

    Öncesinde dizilere, evlerini çekim maksadıyla kiraya veren bir müşterim vardı. Kiralama yapan firma, müşterim adına stopaj yatırıyordu. Biz de karşılığında gmsi beyannamesi veriyorduk. Bu ay itibariyle şirket kurduk. Dizi çekimleri için yapılan kiralama karşılığında keseceğimiz faturada KDV oranı 8 mi 18 mi olmalı?

    31/05/2021 Tarihine kadar düzenlenecek faturada KDV oranı % 8 olacaktır. KDV tevkifatı olmaz.

    Bir mükellefin bir şahıs işletmesi ve meşgalesi e-ticaret olan tek ortaklı bir limited şirketi var.Limited şirketi kapatacak. 1-Tasfiye adresini şahıs işletmesinin bulunduğu adresi yaparsa kira için şahıs işletmesinden limited şirkete fatura mı kesmesi gerekir yoksa limited şirket ile mal sahibi adını ayrı bir kira sözleşmesi mi düzenlemesi gerekir

    Şahsi işletmesinde kasıt GV mükellefiyeti ise; bu kişinin elde ettiği kira geliri GMSİ olur.

    Kiracı olacak Limited şirket kira bedelini % 20 (mayıs sonuna kadar % 10) GV stopajı yaparak bankaya yatırır.Fatura düzenlenmez KDV hesaplanmaz.Sözleşme şahıs ile Ltd. Şirket arasında yapılır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYük taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?
    Sonraki İçerik3 aylık muhtasar beyannamesi bildiriminde bulunan firmalar personel çalıştırmaya başladıkları aylarda MUHSGK beyannamelerini nasıl beyan etmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz