Ana Sayfa SGK Devreden sigorta matrahı bir sonraki ay prim matrahına ilave mi edilir?

Devreden sigorta matrahı bir sonraki ay prim matrahına ilave mi edilir?

3915
0
Devreden sigorta matrahı bir sonraki ay prim matrahına ilave mi edilir?

Bir çalışanımızın 2019 Mart döneminden devreden sigorta matrahı var. 2019 Nisan bordrosunda devreden tutar üzerinden hesaplanan prime esas kazanca mı ilave edilir?

İşçinin, çalışması karşılığı aldığı ücret, sadece ödendiği ayda prime tabi tutulur. Ama ücret dışındaki ödemeler, ilgili ayda prime tabi tutulamadıysa sonraki aylarda da prime tabi tutulabilir.

Devreden Sigorta Matrahı 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 80. maddesinde düzenlenmiştir:

“d) Ücretler hak edildikleri aya mal edilmek suretiyle prime tabi tutulur. Diğer ödemeler ise öncelikle ödendiği ayın kazancına dâhil edilir ve ücret dışındaki bu ödemelerin yapıldığı ayda üst sınırın aşılması nedeniyle prime tabi tutulamayan kısmı, ödemenin yapıldığı ayı takip eden aydan başlanarak iki ayı geçmemek üzere üst sınırın altında kalan sonraki ayların prime esas kazançlarına ilâve edilir.”

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sgk tarafından yapılan denetimle tespit edilen sigortasız personele istinaden kurum tarafından düzenlenen cezalar nelerdir?

Sigortalılık süresini ve prim ödeme gününü tamamlayan kişiler kendi isteğiyle işten ayrıldığında kıdem tazminatı alabilir mi?

Bir şirkette müdür başka bir şirkette sigortalı çalışan kişi, sigorta çıkışı yapıldığında işsizlik maaşı alır mı?

 

Önceki İçerikİthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2019/15)
Sonraki İçerik2018 IV. çeyrekte 9 milyon 333 bin kişi seyahate çıktı – TÜİK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz