Ana Sayfa Muhasebe Değersiz alacağın KDV’si hangi yıl indirim konusu yapılır?

Değersiz alacağın KDV’si hangi yıl indirim konusu yapılır?

1074
0

7104 sayılı kanun ile 2019 itibari ile değersiz alacaklar içindeki KDV tutarı için indirim hükmü getirildiğini biliyorum. Bu hüküm 2018’deki değersiz alacaklar içindeki KDV tutarını beyannamede indirebilir miyiz? Yoksa 2019 ve sonrası için değersiz alacaklar içindeki KDV tutarı için mi geçerlidir. 191-Hesap kullanılarak KDV indirimi yapılabilir mi? 2018 için?

3065 sayılı Kanunun 29’uncu maddesinin (4) numaralı fıkrasında yapılan değişiklikle, Vergi Usul Kanununun 322’nci maddesine göre değersiz hale gelen alacaklara ilişkin hesaplanan ve beyan edilen katma değer vergisinin, alacağın zarar yazıldığı vergilendirme döneminde indirim konusu yapılmasına imkân tanınmaktadır.

Değersiz alacak hangi yıl zarar yazılmış ise; o yıl KDV indirimi yapılır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Değersiz alacağın KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

 

Sermayesine Ortak Olunan Şirketlerdeki Alacaklardan Vazgeçilmesi Halinde Kurumlar Vergisi Nasıl Hesaplanır?

 

Temlik yoluyla vazgeçilen alacağımızı gider yazabilir miyiz?

 

Arsa Sahibi Vakfa, Sözleşme İle Yapılan İnşaat İçin Tahsil Edilemeyen KDV, Değersiz Alacak Olarak Kabul Edilir mi?

 

 

Önceki İçerikDövizli avans hesaplarını değerlemek zorunda mıyız?
Sonraki İçerikTeslim etmediğimiz daireler için fatura kesebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz