Ana Sayfa Vergi Defter beyan sisteminde bildirim süresi geçmiş SGK bildirgesini nasıl beyan edebiliriz?

    Defter beyan sisteminde bildirim süresi geçmiş SGK bildirgesini nasıl beyan edebiliriz?

    624
    0

    30/06/2020 itibariyle yanında işçi çalışmayan 3 aylık muhtasar beyan eden işyeri muhsgk nedeniyle vergi dairesi tarafından aylığa çevrilmiştir. Bu durumu beyan tarihinden sonra fark ettik ve 7-8-9 dönemi 3 aylık beyana dönmek için interaktiften dilekçemizi verdik. Fakat henüz 3 aylığa geçiş işlemi yapılmadı. Şu an cezalı olarak temmuz ayı için muhsgk vermemiz gerekir mi yoksa 3 aylık beyan dönemi geldiğinde mi vermemiz gerekir?

    Aylığa dönüşmüş ise; Temmuz 26 ağustosa kadar verilmesi gerekirdi. Konunun çözümü için vergi dairesi ile görüşünüz.

    Defter beyan sisteminde verdıgım gelir stopaj muhtasar onaylandı. Fakat sigorta bildirgesi onaylanmadı. Sgk bildirgesini nasıl verebilirim?

    Muhsgk bölümünden bildirim yapmanız gerekecektir. İpc 1/8 olacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİskonto tutarları B formunda beyan edilir mi?
    Sonraki İçerikŞirket ortakları şirketten ücret alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz