Ana Sayfa Muhasebe Çalışan bir kişi SGK ‘ dan 15 yıl 3600 gün prim doldurularak...

Çalışan bir kişi SGK ‘ dan 15 yıl 3600 gün prim doldurularak emeklilik yazısını kaç kez alınabilir?

1035
0

1997 yıl içinde SGK başlangıcı olan 15 yıl, 3600 gün prim gün sayısını doldurarak tazminat alma hakkını kazanan bir kişi çalıştığı yere SGK’dan almış olduğu tazminat alabilir yazısını çalıştığı yere veriyor tazminatını alıyor ve ayrılıyor. İleri ki zamanlarda yeni bir işe giriyor. Bu kişi SGK’dan tazminat yazısını kaç defa alıp bu hakkını kullanabilir?

08.09.1999 yılından önce sigortalılığı başlamış kişilerin 15 yıl 3600 prim günü şartını sağladıkları ilk günden itibaren SGK’dan bu yazıyı talep ederek işten ayrılma hakları vardır.

Yazıyı birden fazla kez temin ederek 1 yıl aynı işverende çalışma şartını sağlamak koşuluyla işten ayrılıp kıdem tazminatını birçok kez alabilir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kadın Sigortalıların SGK’dan (4/A) 3600 Güne Göre Emeklilik Şartları Nelerdir?

 

 

 

Erkeklerin SGK’dan (4/A) 3600 Güne Göre Emeklilik Şartları Nelerdir?

 

 

 

Önceki İçerikİş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
Sonraki İçerikTürkiye’nin atık ithalatı artıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz