Ana Sayfa Haberler Türkiye’nin atık ithalatı artıyor

Türkiye’nin atık ithalatı artıyor

855
0

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin 2018 senenin ilk altı ayına ilişkin atık ithalat ve ihracat verilerini açıkladı.

Açıklamaya göre AB ülkelerinden en çok atık ithal eden ülke Malezya oldu.
Malezya’nın ticaret hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 260 büyüyerek 272.000 tona ulaştı.

Malezya’nın ardından yüzde 130 oranında büyüme ile 147.000 ton atık ihracatı gerçekleştiren Vietnam ve yüzde 210 ile Türkiye yer aldı.

Ayrıca AB ülkelerinden Endonezya, Tayvan ve Tayland’a yapılan ihracatlar da yüzde 150 ile 1000 oranında artış gösterdi.

AB ülkeleri arasında atık plastik ihracatı alanında en kritik düşüş, Almanya’da görüldü. Almanya, 2018’in ilk altı ayında 298.000 ton atık plastik ihraç etti. Bu sayı bir önceki yılın aynı döneminde 460.000 ton olarak kaydedilmişti.

2018 sonu itibariyle ise Türkiye Avrupa’dan 13 milyon ton atık ithal etti.
Türkiye’nin ardından 5.2 milyon ton ile Çin geliyor. Çin, 2009 yılında Avrupa’dan 14.1 milyon ton atık ihracı gerçekleştirmişti.
Üçüncü sırada ise 4.7 milyon ton ile Hindistan yer alıyor.

 

 

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikÇalışan bir kişi SGK ‘ dan 15 yıl 3600 gün prim doldurularak emeklilik yazısını kaç kez alınabilir?
Sonraki İçerik2019 yılı kıdem tazminatı tavanı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz