Ana Sayfa Vergi Birleştirilmiş muhtasar prim beyannamesinin SGK tahakkuk fişinde damga vergisi çıkar mı?

    Birleştirilmiş muhtasar prim beyannamesinin SGK tahakkuk fişinde damga vergisi çıkar mı?

    Birleştirilmiş muhtasar prim beyannamesinin SGK tahakkuk fişinde damga vergisi çıkar mı?

    939
    0

    Muhtasar prim beyannamemizi verdik. Sgk damga vergisi çıkmadı. Doğru mu?

    SGK’da DV çıkmaz. Damga Vergisi Sadece Muhtasar Tahakkukunda çıkmaktadır.

    İşçi çalıştırılmayan, hiçbir ücret ödemesi de yapılmayan şirket için ağustos ayında Muhtasar aphb beyannamesini nasıl dolduracağız? Zira hiçbir ücret ödemesi de yok. Muhtasar beyannamede Ödeme kodlarını seçerken 1.satıra 284 seçip, Gayrisafi tutarı 0,00 Vergi kesintisini de 0,00 olarak verirsek bir sorun olur mu?

    Ücret ödemesi yoksa neden seçim yapılsın boş geçilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHasılat esaslı KDV uygulaması nedir?
    Sonraki İçerikOtobüs şirketleri taşımacılık işini başka otobüs sahiplerine yaptırırsa kesilen biletleri kim beyan edecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz