Ana Sayfa Muhasebe Bir ortağı bilanço usulüne tabi olan adi ortaklık mükellefi defter beyan sistemine...

Bir ortağı bilanço usulüne tabi olan adi ortaklık mükellefi defter beyan sistemine başvuru yapacak mı?

1038
0
Bir ortağı bilanço usulüne tabi olan adi ortaklık mükellefi defter beyan sistemine başvuru yapacak mı?

İşletme usulüne tabii iki ortaklı adi ortaklık için defter beyan sistemine zamanında başvuruda bulundum fakat ortaklar için de defter beyan sistemine başvuruda bulunulacakmış. Şimdi başvuruda bulunacağım. Ortaklardan biri ayrı bir mükellefiyeti var ve bilanço usulüne tabii.
Bilanço usulüne tabii mükellef için de defter beyan sistemine başvurulacak mı? Nasıl bir yol izlenecek? Geç mi kalındı? Başvuru için cezası var mı?

Bilanço usulüne tabi mükellefler defter beyan sistemine başvuruda bulunmayacaklardır. Dilekçe ile vergi dairenize durumu bildiriniz.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Defter beyan sisteminde geriye dönük SGK teşviklerinden faydalanılan tutar gelir olarak yazılacak mı?

İşletmeler meslek mensubu olmadan kendi defterlerini defter beyan sisteminden beyan edebilir mi?

Basit usule tabi mükellefler defter beyan sistemine evraklarını ne zaman kayıt etmelidir?

 

Önceki İçerikPTT ‘’Tüketici Kredisi’’ Hizmete Sunuldu
Sonraki İçerikFinansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’nin Güncellenmiş Versiyonu Yayımlanmak Üzere Resmî Gazete’ye Gönderilmiştir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz