Ana Sayfa Vergi Bir önceki yıla ait olan faturayı cari yılda işleme alabilir miyiz?

Bir önceki yıla ait olan faturayı cari yılda işleme alabilir miyiz?

743
0

Yıl geçtikten sonra gelen faturadaki KDV’nin indirim konusu yapılabilir mi? Geç gelen faturadaki maliyeti ya da gideri dikkate alınabilecek mi yoksa KKEG olarak mı kaydedilmesi gerekir?

“KDVK 29/3. İndirim hakkı vergiyi doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılını TAKİP EDEN TAKVİM yılı aşılmamak şartıyla, ilgili vesikaların kanuni defterlere kaydedildiği vergilendirme döneminde kullanılabilir” Yukarıdaki fıkra hükmüne göre 2019 Yılında indirilmeyen KDV 2020 yılı sonuna kadar indirilebilir. Gider ise 681 hesaba yazılır.

Pazar yerlerinde perakende balık satışı yapan mükellefimiz balık halinden aldığı balık faturalarındaki KDV oranı %1’dir. Perakende olarak bizim tarafımızdan yaptığımız balık satışlarındaki KDV oranı %1 mi, %8 mi olacak?

%8 oranında KDV uygulanması gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikIMF Küresel Ekonomik Görünüm raporunda koronovirüs salgını etkisiyle Türkiye ekonomisinin 2020 yılında %5 daralacağını öngördü
Sonraki İçerikCovid-19’a Karşı Üretim Yapacak Sektörlere 6 Milyon TL Destek Sağlanacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz