Ana Sayfa Çalışma Hayatı Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi sebebiyle işten çıkarımların yasak olduğu sürelerde...

Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi sebebiyle işten çıkarımların yasak olduğu sürelerde personellerin işten çıkışı yapılabilir miyiz?

Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi sebebiyle işten çıkarımların yasak olduğu sürede çalışanların işten çıkışı yapılabilir mi?

542
0

Personel Taşıma işi yapan bir firmanın müşterisi Kovid-19 salgını sebebi ile 2 firma arası yapılan sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmiştir. Taşıma işi yapan firmada, personellere başka bir iş imkânı sağlayamadığından dolayı personel fazlalığı oluşmuş ve işten çıkış yapmak istiyor. Bu süreç zarfında personellerin işten çıkışları yapılabilir mi? Yoksa ücretsiz izin süresinin bitimi olan 17.07.2020 tarihinden sonra mı yapması gerekmektedir?

Bu işçiler sırf iptal edilen iş için alınmış ve sözleşmeleri böyle ise işin sonlanması ile çıkarılabilir.

Ancak değil ise başkaca bir neden de yoksa fesih yasağı kapsamındadırlar.

Haziran ayı içerisinde belirli süreli olarak (60 gün) işçi alıp çalıştırmak istiyoruz. Covid-19 işten çıkış yasağı bu duruma engel olur mu? Belirli olarak çıkış yapılan işçi işsizlik ödeneğinden faydalanır mı?

Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi fesih yasağı kapsamında bulunmamaktadır.

Eğer işsizlik sigortası alma şartlarını işçi sağlıyorsa işsizlik ödeneği almasında yasal bir engel bulunmamaktadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşten Çıkartma Yasağı 1 ay daha uzatıldı!

Kısa Çalışma ödeneğinden mevcutta yararlananlar için 1 ay daha uzatılıyor. İşten çıkartma yasağı 1…

Deneme süreli işe aldığımız personeli işten çıkartmanın yasak olduğu günlerde işten çıkartabilir miyiz?

 

Önceki İçerikGTS’ye göre ihracat Haziran 2020’de bir önceki aya göre %35,13 arttı
Sonraki İçerikHaziran Ayına İlişkin Nakdi Ücret Desteği Ödemeleri 8 Temmuz’da Ödenmeye Başlayacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz