Ana Sayfa Muhasebe Aktife kayıtlı binek otonun satışında oluşan kazancı gelir vergisi beyannamesinde ayrıca gösterecek...

    Aktife kayıtlı binek otonun satışında oluşan kazancı gelir vergisi beyannamesinde ayrıca gösterecek miyiz?

    18
    0

    Demirbaşa kayıtlı binek otonun satışında oluşan kar yıllık gelir vergisinde gösterilmesi yeterli mi yoksa satışın tamamı yıllık gelir vergisinde gösterilecek?

    Taşıt satış karı dönem içinde gelir ve karlar içinde yer alır. Zaten 31/12/2023 tarihli Gelir tablosu ve bilançosunda yer almıştır. Ayıca yıllık beyannamede gösterilmez.

    Taşıt satışından oluşan kazancı yenileme fonunda tutmanız halinde, kazancın oluştuğu yıl ilk yıl sayılmak üzere satış kazancını 3 yıl boyunca yenileme fonunda tutabilirsiniz. Bu durumda yenileme fonundaki tutar gelir tablosuna aktarılmadan bilançoda özkaynak hesap grubu içinde yer alır.

    Bu süre içinde benzer nitelikte binek oto alınması halinde, yeni alınacak binek otonun amortisman giderleri yenileme fonundan mahsup edilir.

    3 Yıl içinde aynı vasıfta bir sabit kıymet (binek oto) alınmaması halinde ise 3’üncü yılın sonunda yenileme fonundaki tutar dönem kazancına dahil edilir ve gelir tablosunda gösterilir.


    İLİNTİLİ İÇERİK

    Yenileme Fonu Uygulamasına Dair Detaylar İçin TIKLAYINIZ…

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçici ihracat kapsamında bedelsiz olarak yurt dışına kesilen fatura KDV beyannamesinde gösterilecek mi?
    Sonraki İçerikGeçmiş aylarda çıkışı yapılan çalışanlara tazminat ödemesi nasıl yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz