Ana Sayfa Muhasebe Restoranlarda satılan pet sular için gekap beyannamesi vermeli midir?

Restoranlarda satılan pet sular için gekap beyannamesi vermeli midir?

Restoranlarda satılan pet sular için gekap beyannamesi vermeli midir?

708
0

Zeytinyağı ticareti yapan bir mükellefimiz zeytin yağları plastik ve cam şişelerde veya tenekeli hazır olarak alınıp satılıyor. Gekap bildirimini nasıl yapabiliriz?

Elektronik ürünler alım satımı yapmakta ürünlerin bir kısmını ithalat yaparak alıyor bir kısmını ise yurt içinden satın almaktadır. Ürünler hazır markalı kutularında geliyor. Yurt içinde satılıyor. Gekap bildirimini nasıl yapabiliriz.

Mermer ticareti yapmakta bir başka mükellefimiz mermerleri fabrikalardan bir kısmını ithalat ederek bir kısmını ise yurt içinden satın almaktadır. Mermerler bitmiş kasalanmış halde veriyormuş, yani bitmiş paketlenmiş ambalajlı olarak. Gekap bildirimini nasıl yapabiliriz?

1- Ambalajlı alınıp satılan zeytinyağı için gekap beyanı verilmez. Zeytinyağı fabrikası verecek.

2- Ambalajlı alınıp satılan ürünler için gekap beyanı verilmez.

3- Ambalajlı alınıp satılan mermer ürünleri için gekap beyanı verilmez.

Aşağıdaki linkdeki rehberimizi inceleyiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf

 

Restoran müşterimiz plastik tabak kaşık değil porselen tabak cam bardakları kullanıyor, ama ekstra olarak pet şişe su da müşteri talebine göre satılıyor. Pet şişedeki sular için gekap vermesi gerekiyor mu?

Pet şişeli sular için gekap beyannamesi verilmez.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDepozitolu ürün teslimleri gekap beyannamesi verilmeli midir?
Sonraki İçerikBez çuvallar ile yapmış olduğumuz ürün teslimleri için gekap beyannamesi vermeli miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz