Ana Sayfa Vergi Bez çuvallar ile yapmış olduğumuz ürün teslimleri için gekap beyannamesi vermeli miyiz?

Bez çuvallar ile yapmış olduğumuz ürün teslimleri için gekap beyannamesi vermeli miyiz?

554
2

Firmamız testere imalatı yapıyor ürünlerini firma logosu olmayan kağıtlara sararak, bağlama teli ile bağlayarak, koliye koyarak teslim etmektedir. Kolilerde logo olmadığı için gekap beyannamesini bizim mi vermemiz lazım yoksa tedarikçi firmalar mı?

Bahsettiğiniz tüm ürünlerin satışında kullanılan ambalaj malzemeleri için Gekap beyannamesi verilmesi gerekmektedir.

 

Tül perde toptan ticareti yapar bir firmamız var almış oldukları top şeklinde almış ürünleri çuvallayıp firmalara gönderiyorlar. Bu çuvallama işlemi için gekap beyannamesi vermesi gerekiyor mu?

Bez çuval için gekap beyannamesi verilmez.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikRestoranlarda satılan pet sular için gekap beyannamesi vermeli midir?
Sonraki İçerikKontrol edilen yabancı kurum kazancı nedir?

2 YORUMLAR

    • Her ambalaj için yükümlülük yoktur. Plastik, metal, kompozit, cam, ahşap ambalajlı ürünler dışındakiler için yükümlülük yoktur.
      Örneğin, bez çuval, bez torba için GEKAP Beyanında bulunulmaz,
      Plastik Çuval için GEKAP verilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz