Ana Sayfa Muhasebe 65 yaş üstü meslek mensupları kendileri ve mükelleflerinin beyannamelerini ne zaman beyan...

65 yaş üstü meslek mensupları kendileri ve mükelleflerinin beyannamelerini ne zaman beyan edecektir?

549
0

 65 yaş üstü meslek mensubuyum. Sokağa çıkma yasağı nedeni ile büromu açamamaktayım. Mücbir sebep kapsamında olsun olmasın bütün mükelleflerimin beyanı ertelenmiş oluyor mu?

65 Yaş üstü meslek mensubu ve sözleşmesi olan müşterilerinin SGK bildirgesi hariç VD’ne verilmesi gereken tüm beyannameler ve bildirimleri sokağa çıkma yasağı bitim tarihini izleyen 15 günlük süre içersin de verilecektir.

65 yaşında raporlu yüksek tansiyon hastası SMMM’nin beyannamesi ve mükelleflerin 15-03-2020 tarihinden itibaren yasağın bitme süresine kadar mücbir sebep kapsamında beyanname verme sürem hangi ayda başlar?

Belirlenmiş bir tarih yoktur.

65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanların sokağa çıkma yasağının kalktığı tarih den itibaren 15 gün içinde beyannameler verilir vergiler ödenir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik31 ilde 30.04.2020 – 03.05.2020 tarihlerinde Sokağa Çıkma kısıtlaması uygulanacak
Sonraki İçerikKOSGEB: KOBİ’ler Dijitalleşme Sürecini Çok Kısa Sürede Tamamlamalı..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz