Ana Sayfa Muhasebe 2018 ve 2018 yılında gayrifaal olan bilanço mükellefi 2019 yılında işletme usulüne...

2018 ve 2018 yılında gayrifaal olan bilanço mükellefi 2019 yılında işletme usulüne tabi defter-beyan sistemine geçebilir mi?

778
0

Bir müşterim 2012 yılında yapılmakta olan yerden devre mülk alıyor. Ticari şirketle 2013 yılı için brüt kira sözleşmesi yapıyor. Devre mülk yapımı 2014 Nisan’da duruyor. Beyanname verilmedi diye vergi dairesi incelemeye sevk ediyor. Devremülk’ün bitmemesi sebebiyle Bunun iş yeri kirası ödemesi değil hak geliri olduğunu beyan ederek 20.528 TL vergi 20.528 TL vergi zayi cezası kesiyor.

1- Uzlaşmaya giderek vergi ve cezada indirim alabilir miyiz?

2- Uzlaşma olmazsa vergi mahkemesine gidebilir miyiz?

3- Uzlaşmada vergi mahkemesinde kabul edilen rakamların ödenmesini müteakip bunlara gecikme faizi uygulanacak. Bununla ilgili de uzlaşmaya gidilebilir mi?

4- Gecikme faiz cezası için 7143 kanundan faydalanabilir mi?

(14.12.2018 10:39)

 

1- Uzlaşmaya başvurma hakkınız elbette vardır. İndirimin ne olacağı konusunda yorum olmaz.

2-Uzlaşma olmaz ise 15 gün içinde Vergi mahkemesine dava açma hakkı vardır. Uzlaşma olması halinde uzlaşılan rakam üzerinden ayrıca Gecikme zammı hesaplanır.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Pişmanlıkla verilen beyannamelerde ayrıca vergi ziyaı cezası kesesilir mi?

 

Tarhiyat öncesi uzlaşmalarda vergi ziyaı cezası nasıl hesaplanır?

Defter ve Belgelerini İncelemeye İbraz Etmeyen Mükelleflere Vergi Ziyaı Cezası Kesilir mi?

 

Kira Sertifikası ihracından doğan kazançlar için Kurumlar Vergisi ödenir mi?

 

 

 

Önceki İçerik2018 ve 2018 yılında gayrifaal olan bilanço mükellefi 2019 yılında işletme usulüne tabi defter-beyan sistemine geçebilir mi?
Sonraki İçerikSermaye artırım raporunda geçmiş yıl zararlarının düşülmesi zorunlu mudur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz