Ana Sayfa Mevzuat Limited şirketlerde ortak sermaye taahhüdünü yerine getirmeden ortaklıktan ayrıldığında kalan ortakların ödenmeyen...

Limited şirketlerde ortak sermaye taahhüdünü yerine getirmeden ortaklıktan ayrıldığında kalan ortakların ödenmeyen sermaye ile ilgili sorumluluğu var mıdır?

2 ortaklı Limited şirket için sermaye artışı yaptık. 24 ay içinde ödenecekti. Ancak taahhüdün vadesi gelmeden 1 ortak ayrıldı. Çıkan ortakla ilgili nasıl bir karar almalıyı?

853
0

2 ortaklı Limited şirket için sermaye artışı yaptık. 24 ay içinde ödenecekti. Ancak taahhüdün vadesi gelmeden 1 ortak ayrıldı. Çıkan ortakla ilgili nasıl bir karar almalıyız ?

Sermaye ödemesi ile ilgili hisse devrinde bir şey yapılması gerekli değil, hisseleri alan ortak taahhüdü ödemekle yükümlüdür, süreci aynen devam eder.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGelir vergisinden istisna olan ücret ödemeleri hangileridir?
Sonraki İçerikLimited şirket ortağı devlet memuru tasfiye memuru olabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz