Ana Sayfa Muhasebe Yurt dışından alınan hizmet faturasının iadesinde KDV hesaplanır mı?

Yurt dışından alınan hizmet faturasının iadesinde KDV hesaplanır mı?

3858
0

Yurtdışından otel sistem kullanımı üyelik bedeline ilişkin 2. ayda gelen faturaya iade faturası kesmek istiyoruz. Henüz sorumlu sıfatıyla bildirim yapmadık.
Bu faturayı kayıtlara almadan herhangi resmi bir yoldan iade edebilir miyiz? Ya da kayıtlara alırsak sorumlu sıfatıyla KDV ödeyecek miyiz? İade faturası düzenlerken KDV hesaplayacak mıyız?

Fatura bedelini ödemediyseniz faturayı geri gönderirsiniz. Ödeme yapmışsanız 2 no.lu KDV beyanı verilir. İade faturası düzenlemek durumunda iseniz faturada KDV hesaplanmaz.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Alıştan iade için düzenlediğimiz Satış faturamızı Bs formunda beyan edecek miyiz?

 

Fuar için bedelsiz olarak ithal edilen mal için ödenen kdv, mal geri ihraç edildiğinde iade alınabilir mi?

 

 

 

 

Alıcı tarafından kabul edilmeyen ihraç malları fiziken iade edilmezse ne yapılmalıdır?

 

 

Önceki İçerikSatış iskontoları için muhasebede hangi hesabı kullanmalıyız?
Sonraki İçerik2018 Yılında satışını yaptığımız ürünün iadesi 2019 yılında yapıldı. İade işlemini için hangi belge düzenlenmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz