Ana Sayfa Muhasebe 2018 Yılında satışını yaptığımız ürünün iadesi 2019 yılında yapıldı. İade işlemini için...

2018 Yılında satışını yaptığımız ürünün iadesi 2019 yılında yapıldı. İade işlemini için hangi belge düzenlenmelidir?

828
0

Web sitesi üzerinden 2018 de yapılan satış işleminin iadesi 2019 yılına sarktı. Nihai tüketicilerin ve tüzel kişilerden alınan yılaşırı iadelerin hangi hesaplara kaydedilmesi gerekir? Yasal dayanakları nelerdir?

Nihai tüketicilerin mal iadeleri için gider pusulası düzenlenir. Satış için satıcının düzenlediği fatura ve benzeri belgenin aslı nihai tüketici tarafından ibraz edilir. Vergi mükellefi olanların iadesi ise iade faturası ile olur. Yasal dayanak; Muhasebe uygulamaları, VUK belge düzenini içeren maddeler

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Alıştan iade için düzenlediğimiz Satış faturamızı Bs formunda beyan edecek miyiz?

 

 

Alıcı tarafından kabul edilmeyen ihraç malları fiziken iade edilmezse ne yapılmalıdır?

 

 

Önceki İçerikYurt dışından alınan hizmet faturasının iadesinde KDV hesaplanır mı?
Sonraki İçerikWilhelm Röntgen Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz