Ana Sayfa Vergi Yurt dışı firmalara verilmek üzere bankalardan alınan teminat mektupları damga vergisinden muaf...

Yurt dışı firmalara verilmek üzere bankalardan alınan teminat mektupları damga vergisinden muaf mıdır?

Yurt dışı firmalara verilmek üzere bankalardan alınan teminat mektupları damga vergisinden muaf mıdır?

727
0

Konu:  Yurt dışında mukim şirkete verilmek  üzere Türkiye’de mukim bankadan alınan teminat mektubunun damga vergisinden istisna olup olmadığı hk.

…  yurt dışında mukim şirketinizin yurt dışında gerçekleştireceği inşaat faaliyetleri için Türkiye’de mukim bir bankadan “Avans Ödeme İadesi Teminatı” başlıklı kağıt ile garantörlük süre uzatım yazısı alındığı belirtilerek, söz konusu kağıtların damga vergisine tabi olup olmadığı…

… …/…/2017 tarihli “Avans Ödeme İadesi Teminatı” başlıklı kağıdın, mahiyeti itibarıyla teminat mektubu diğer bir ifadeyle gayri nakdi kredi işlemi olduğunun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan alınacak bir yazı ile tevsik edilmesi durumunda, söz konusu kağıda 488 sayılı Kanuna ekli  sayılı tablonun IV/23 numaralı fıkrasına göre damga vergisi istisnası uygulanması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü 12.07.2019 – 97895701-155[2017/494]-572153 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAB’de insanların kaç yıl çalışması bekleniyor?
Sonraki İçerikSosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları devir alacağı taşınmazlara harç öder mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz