Ana Sayfa Vergi Yük taşımacılık hizmetlerinde vergi mükellefi olmayan kişilere KDV tevkifatı yapılır mı?

    Yük taşımacılık hizmetlerinde vergi mükellefi olmayan kişilere KDV tevkifatı yapılır mı?

    kdv, tevkifat, hesaplama, bildirim, oran, nakliye

    1841
    0

    1 Mart itibariyle uygulamaya geçecek karayolu ile yük taşımacılığı yapan nakliye firmalarındaki tevkifat uygulaması evden eve eşya taşımacılığı yapan nakliye firmaları içinde geçerli midir?

    Yük taşımacılığında; KDV tevkifatı yapılabilmesi için alıcının KDV mükellefi olması gerekir. 

    Vergi mükellefi olmayanlara tevkifat olmaz. Vergi mükellefi olanlara düzenlenecek faturanın KDV dahil 1.000 TL’nin altındaki bedel için tevkifat yapılmaz.

    2.1.3.2.11. nakliye Taşımacılık Hizmetleri kapsamında sorum olacaktı. Müşavirliğini yaptığım nakliyeci firmanın öz malı var ve nakliye hizmeti yapıyor. 01/03’ten itibaren;

    1- Nakliye hizmetini kendisi yaptığında hizmeti yaptığı firmaya keseceği fatura tevkifatı mı olmalıdır?

    2- Bu hizmeti başka nakliyeciye verip hizmeti ona yaptırıyor. Nakliyeci ’de firmama fatura kesip üstüne kar koyup firmam da diğer firmaya fatura kesiyor. Buradaki hem alımımız hem de kestiğimiz faturalarda tevkifat olacak mı?

    1-Evet 2/10 oranında Tevkifat yapacak 

    2-Taşımacılık hizmetini yüklenen firmanın, bu işi bizzat kendisi yapmayıp, bir başka firmaya devretmesi durumunda, malları taşınanlar tevkifat uygulamayacaktır. 

    Ancak; taşımacılığı fiilen yapan alt firma, taşımacılık hizmetini yapan firmaya düzenleyeceği faturada 2/10 oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEvde yaptığınız el işlerinden elde ettiğiniz ciro 2021 yılında 42.930 TL’ye aşmazsa gelir vergisi ödemezsiniz.
    Sonraki İçerik1.000 TL’nin altındaki nakliye hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz