Ana Sayfa Vergi 1.000 TL’nin altındaki nakliye hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    1.000 TL’nin altındaki nakliye hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    kvd, tevkifat, hesaplama, oran, tahsil, fatura, risk,

    630
    0

    Mükellef nalburiye işi iştigal etmekte olup, aynı zamanda nakliyecilik de yapmaktadır. Mal satışı için kesmiş olduğu bazı faturalarda nakliye de ayrı kalem olarak yer almaktadır. Bu nakliye tutarı çoğunlukla KDV dahil 1.000,00 liranın altındadır. Yalnız mal satışı ile faturanın içeriği toplamda 1.000,00 lirayı geçtiğinde 2/10 tevkifat yapması gerekir mi? 

    Nakliye hizmeti için alınan bedel KDV dahil 1.000 TL’nin altında ise KDV tevkifatı olmaz. 

    Aynı faturada satış olsa da hizmet bedeli dikkate alınır. Faturada ayrı gösterilmesi gerekir.

    31/01/2021 Tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile % 1’e indirilen “riskli yapıların kentsel dönüşümü kapsamında yapılacak müteahhitlik hizmet KDV oranı” bu müteahhitlerle taşeronluk sözleşmesi yapan firmalar için de geçerli midir? 

    Hayır geçerli değildir.

     


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYük taşımacılık hizmetlerinde vergi mükellefi olmayan kişilere KDV tevkifatı yapılır mı?
    Sonraki İçerikE-faturaların kâğıt çıktısının mı dijital kopyasının mı saklanması gerekir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz