Ana Sayfa Mevzuat Yönetim kurulundaki üyelerin değişikliği için yönetim kurulu kararı alıp tescil ettirmeli miyiz?

Yönetim kurulundaki üyelerin değişikliği için yönetim kurulu kararı alıp tescil ettirmeli miyiz?

Yönetim kurulundaki üyelerin değişikliği için yönetim kurulu kararı alıp tescil ettirmeli miyiz?

626
0

Firmamızın esas sözleşmesinde 8 adet yönetim kurulu üyesi olma şartı bulunmaktadır. Bu sebeple YK üyesi 8 kişidir. Ana sözleşme değişecek ve en az 1 üyeden oluşur olarak güncellenecek ve daha sonra yönetim kurulu üyeliğinden 4 kişi istifa edecektir. Üye sayısının 8’den 4’e düşmesi ile yönetim kurulu tekrar baştan seçilmeli midir?

Esas mukavelenin tadil edildiği genel kurulda ayrılacak olan üyelerden de bahsederek kalacak dört üye ile devam kararı alınmalı, istifa ve atama ile üye sayısını azaltmanızı sicil tescil etmez.

İstifa eden her üyenin yerine mukaveleniz uygun olsa dahi mutlaka bir geçici üyenin ilk genel kurulda onaylanmak üzere seçilmesi zorunludur.

Çalışma Usul ve Esasları ile İlgili İç Yönerge Metni Genel Kurula ilave edilerek tekrar düzenlenecektir. Bununla İlgili olarak; toplantıda bakanlık temsilcisi bulundurma zorunluluğumuz var mı? Genel Kurulda İç Yönerge metni ve Yönetim Kurulu (Başkan ve Süresi)seçimi yapılmıştır; İç Yönerge kabulü ve yönetim kurulu başkanı ile ilgili olarak genel kurul dışında ayrıca yönetim kurulu kararı almamıza gerek var mı? İç Yönergemiz Çalışma Usul ve Esasları ile İlgili olacağı için Ana Sözleşme tadiline gerek var mı?

Genel kurullar yapılmasını belirleyen iç yönerge genel kurulda kabul edilmesi ve divan heyetince imzalı olması gerekir, ayrıca bir Yönetim Kurulu kararı gerekli değildir. Bu iç yönerge için esas mukavele tadiline ihtiyaç bulunmamaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye Mayısta en hızlı toparlanan ilk üç ülkeden biri oldu
Sonraki İçerikAlmanya’da ihracat ve ithalat Mayıs ayında bir önceki aya göre artış gösterse de piyasa beklentilerini karşılayamadı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz