Ana Sayfa Dünya Almanya’da ihracat ve ithalat Mayıs ayında bir önceki aya göre artış gösterse...

Almanya’da ihracat ve ithalat Mayıs ayında bir önceki aya göre artış gösterse de piyasa beklentilerini karşılayamadı

581
0

Yurt Dışı Gelişmeler

• ABD’de son haftada işsizlik haklarından yararlanma başvuruları 1,3 milyon kişi ile beklentilerin altında gerçekleşti.
• ABD’de Haziran ayında ISM İmalat Dışı Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 57,1 ile piyasa beklentisinin oldukça üzerinde gerçekleşerek sektörde büyümeye işaret etti.
• Euro Alanı’nda Mayıs ayında bir önceki aya göre perakende satışları %17,8 artış ile piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
• AB Komisyonu, 2020 yılı daralma tahminini Euro Alanı için %7,7’den %8,7’ye çekerek aşağı yönlü revize ederken,2021 yılında %6,1’lik büyüme öngördüklerini açıkladı.
• Almanya’da Mayıs ayında fabrika siparişleri bir önceki aya göre %10,4 artış gösterse de %15 olan beklentinin altında kaldı.
• Almanya’da Mayıs ayında bir önceki aya göre ihracat %9, ithalat %3,5 artış göstermesine rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.
• Almanya’da Mayıs ayında sanayi üretiminde bir önceki aya göre %7,8 artış olmasına karşın %10 olan piyasa beklentisinin altında kaldı.
• İngiltere’de Haziran ayında İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) 55,3 ile beklentilerin ve 50 olan eşik değerin üzerinde değer aldı.


Kaynak: TOBB Verileri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYönetim kurulundaki üyelerin değişikliği için yönetim kurulu kararı alıp tescil ettirmeli miyiz?
Sonraki İçerikİl dışında açılan şubelerin beyannameleri bağlı bulunduğu vergi dairesine mi verilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz